Turnaj Kostelany čtyřhra 25.10.2008 - výsledky

25.10.2008 20:19
Halový turnaj v Kostelanech začal zajímavě hned při rozlosování. Všichni velcí favorité se vylosovali do stejné skupiny B, a tak bylo jasné, že pro jednoho z nich turnaj skončí již ve skupině. Nakonec tím nejméně úspěšným byli žebříčková jednička a dvojka - Vlasta Bayer s Petrem Jančíkem.
Turnaje se zúčastnilo 11 párů, rozdělených do 3 skupin. Ze 4-členných skupin postupovali do pavouka nejlepší 3 a ze 3-členné skupiny nejlepší 2.

 

Ve skupině A si bez ztráty kytičky vedli Janda s Ludíkem. Již výše zmíněná skupina B vyšla nejlépe páru Malcher-Večerka a skupinu C vyhráli Hejč s Kavanem.

 

Ve čtvrtfinále si nejdříve nečekaně hladce poradili Hejč s Kavanem s dvojicí Glozyga P.-Kuběna 6:1.
Naopak po velkém boji a výhře 6:4 postoupili Janda-Ludík přes pár Dostál-Zavadil M.
O něco jednodušší byl postup pro Bajera se Strnadem, kteří vyhráli 6:3 nad dvojicí Vysloužil-Zavadil A.
A závěrečné čtvrtfinále bylo dle očekávání v režii hlavních favoritů turnaje. Malcher, Večerka - Glozyga J.,Vilímek 6:1.
 
 
V prvním semifinále byl k vidění nečekaně dramatický boj. Malcher-Večerka porazili Hejče s Kavanem 6:4, ale tak velký odpor určitě nepředpokládali.
Druhé semifinále vyznělo zcela jasně pro Bajera se Strnadem a jejich výhře 6:1 nad Jandou s Ludíkem.
 
 
Finále přineslo skutečně krásné výměny a potvrzení roli favoritů pro Malchera s Večerkou, kteří si vítězství v turnaji zajistili díky výhře 6:2 nad Bajerem a Strnadem.

na obr. zleva Malcher, Večerka, Strnad, Bajer

 

na obr. zleva Ludík, Janda, Hejč, Kavan