liga - hrací systém

06.04.2009 16:58
Do letošní ligové soutěže se přihlásilo 7 týmů, což je nejvíce v historii: Břest A, Břest B, Morkovice A, Morkovice B, Kyselovice, Žalkovice a Bajda Kroměříž.

 

Díky tomuto počtu se nám ale trošku komplikuje hrací systém. Proto jsem všem kapitánům zaslal e-mail a požádal je o hlasování pro jednu ze dvou variant.

 

V čem je problém? Pokud bychom hráli tak jako obvykle každý s každým 2x, znamenalo by to celkem 14 hracích dnů a to už je skutečně pořádná porce zápasů. Navíc začátek soutěže by musel být již v dubnu (budou připravené kurty?), některá kola by se hrála i o prázdninách, a pokud by občas zapršelo, tak by mohl vzniknout i problém s dohrávkama (ten byl i loni a to jsme měli 10 hracích dnů).

 

Takže jsem kapitánům nabídl ještě druhou variantu. Hrát každý s každým jednokolově a pak by následovalo play-off. Tím by zůstal zachován počet 10-ti hracích dnů. Základní část by se odehrála do prázdnin a boje o konečná umístění na přelomu srpna a září.

 

Čas na odpověď mají kapitáni do pondělí 13.4.2009. Do té doby jim do toho můžete "kecat" a pomoci jim při volbě hracího systému.