tour v polovině

23.08.2009 16:37
Blíží se konec prázdnin a vstupujeme tak do závěrečné třetiny roku, ale naše tenisová TOUR se nachází přesně v polovině. Máme za sebou 5 odehraných turnajů a 5 nás ještě čeká.

 

Letošní ročník je do těchto chvil velmi zajímavý. V předchozích letech jsme byli zvyklí na to, že na nejvyšších příčkách žebříčků a na medailových pozicích jednotlivých turnajů se objevovala stejná jména, loni to byli především Vlasta Bayer a Petr Jančík z Morkovic. Například v loňském roce Petr Jančík z deseti turnajů byl 2x první, 1x druhý a 3x třetí. Vlasta Bayer byl 3x první, 1x druhý a 1x třetí. V letošní první polovině soutěže ovšem tito hráči moc úspěchů neposbírali a v závěrečných fázích turnajů se objevují jiná jména.

 

Dosud nejúspěšnější je Tomáš Kocourek. Jako jediný dokázal vyhrát 2 turnaje, k tomu přidal jedno druhé místo a i díky kvalitním výkonům v lize se dostal do čela žebříčku Hráč roku. Sezónu výborně rozehrál Petr Glozyga. Vyhrál hned první turnaj v Kyselovicích a skončil třetí hned na následujícím turnaji v Žalkovicích a i díky pravidelnému sbírání bodů v lize je v žebříčku Hráč roku na 2.místě. Zatím 3.místo patří Michalu Zavadilovi, který byl 1x druhý a 1x třetí.
Na celkové vítězství si ovšem mohou brousit zuby i další hráči. Především dosud čtvrtý a pátý Vladimír Janda s Radkem Večerkou, kteří pravidelně potvrzují svou dobrou výkonnost, ale zatím se jim nepovedlo žádný z turnajů vyhrát. Bez šancí nejsou ani ostatní, protože bodové rozdíly nejsou nesmazatelné a vzhledem k vyrovnanosti letošního ročníku se může stát cokoliv. Jen pro zajímavost ještě připomenu, že během dosavadních pěti turnajů se na medailových pozicích objevilo celkem 25 hráčů !
 
Program zbývající části TOUR:
05.09. Žalkovice - čtyřhra
12.09. Kyselovice - dvouhra
19.09. ZFP-Akademie Cup Břest - čtyřhra
24.10. Kostelany - čtyřhra
21.11. Kostelany - čtyřhra
Na zářijové turnaje se ještě stále můžete přihlašovat.
Přihlášky do Kostelan zatím neposílejte.