turnaj Kostelany říjen - výsledky

24.10.2009 19:50
Předposlední turnaj MELTA tour se hrál v sobotu 24.října v tenisové hale v Kostelanech. Vzhledem ke kvalitě přihlášených hráčů se dá říct, že to byl takový turnaj Masters. A hned od začátku se hrály velmi pěkné a současně vyrovnané zápasy a vítězem se mohla stát opravdu kterákoliv z devíti zúčastněných dvojic.

 

Připravený hrací systém zajistil každému páru 4 zápasy, které se odehrály v rámci jediné skupiny a důležitý byl každý vyhraný gam. Následně se vytvořilo pořadí na 1.až 9.místě, přičemž první a druhý měl jistotu semifinále, třetí až šestý hráli čtvrtfinále a pro sedmého až devátého turnaj skončil.

 

Pouze jediná dvojice dokázala ve skupině vyhrát všechny zápasy. Roman Kuběna s Lumírem Nahodilem tak postoupili z 1.místa. O druhém semifinalistovi rozhodovalo skóre, které měli lepší Petr Jančík s Alešem Strnadem. I o posledním čtvrtfinalistovi rozhodovalo skóre a o vyrovnanosti turnaje svědčí i to, že se nenašel ani jeden pár, který by nedokázal vyhrát alespoň v jednom zápase a na posledním devátém místě skončili jedni z favoritů a hráči z nejvyšších míst žebříčku Vladimír Janda s Radkem Večerkou.

 

Pavoukem nakonec do finále prošli Petr Jančík s Alešem Strnadem a Petr Dostál s Karlem Zavadilem. Prvně jmenovaná dvojice se ujala rychle vedení 4:0 a i když se soupeř nechtěl vzdát, otočit zápas se jim  už nepovedlo a zápas skončil výsledkem 6:3.
 
 
 
Součástí vyhlášení závěrečných výsledků bylo i předání putovního poháru MELTA ligy, kdy loňský vítěz Břest předal pohár do rukou zástupcům letošního vítěze Bajdě Kroměříž.