turnaj ZFP-Akademie Cup Břest čtyřhra - výsledky

19.09.2009 21:00
Ve velmi příjemné atmosféře a za krásného počasí se v sobotu 19.září uskutečnil letošní poslední venkovní turnaj série MELTA TOUR.
Na kurty v Břestu se sjelo 14 párů rozdělených do tří skupin. 8 nejlepších postoupilo do závěrečného pavouka, ostatní hráli útěchu.
 
Hned na úvod se o překvapení postaral domácí pár Stanislav Beňo-Petr Dostál, který porazil jedny z favoritů, Vladimíra Jandu s Radkem Večerkou. I další zápasy ve skupinách byly velmi zajímavé a vyrovnané a tak nakonec jedinou dvojicí, která ve skupině neprohrála byli Tomáš Kocourek s Honzou Matějkem.
 
První dva čtvrtfinálové zápasy byly hodně dramatické a rozhodovaly se až v super-tiebreaku. Kocourek s Matějkem vyhráli nad Kavanem s Kuběnou 3:6, 6:3 a 10:5. Ještě víc se natrápili Janda s Večerkou, kteří sice vedli 7:5, 5:2 nad dvojicí Hejč-Pustějovský, ale druhý set nakonec prohráli 6:7 a postup jim zajistil až výsledek 10:8 v super-tiebreaku.
Další dva čtvrtfinalisté prošli celkem hladce. Antonín a Karel Zavadilovi vyhráli nad Petrem Glozygou a Zdeňkem Martinů 6:4, 6:2. Aleš Strnad s Michalem Zavadilem porazili 6:3, 6:2 Miroslava Bartíka s Josefem Glozygou.
 
První semifinále bylo nečekaně hladkou záležitostí pro Jandu s Večerkou, když dvojici Strnad-Zavadil M. porazili 6:2, 6:2. A tak se čekalo na druhého finalistu. Zavadilové se s Kocourkem a Matějkem nadřeli mnohem víc a do finále postoupili po setech 6:4 a 7:6.
 
Finále se hrálo již za stížených podmínek, ale do příchodu tmy se naštěstí stihlo odehrát, i díky tomu, že Janda s Večerkou si vítězství zajistili výsledkem 6:3, 6:2.